De røde partier har travlt med at tale København ned i et sort hul. Alting går dårligt. Og løsningen er ifølge venstrefløjen mere forbud, mere planøkonomi og sågar tvangsflytning af både gymnasieelever og studerende på videregående uddannelser. Det siger Venstres Cecilia Lonning-Skovgaard i et interview kort før kommunalvalget.
“Det løber mig ærligt talt koldt ned af ryggen. Røde partier på rådhuset vil have, at næsten alle skal bo i almene boliger. Undersøgelser har godt nok vist, at et klart flertal af danskerne ikke vil have almene boliger – de vil have ejerboliger – men dem ønsker venstrefløjen ikke at tale om”, siger Cecilia Lonning-Skovgaard.
I det hele taget kalder hun valgkampen “besynderlig indtil videre”. Dagens melding fra EU-Komissionen om Lynetteholmen er hun til gengæld glad for.
“På Lynetteholmen kan vi bygge masser af ejerboliger, som vil betyde at flere helt almindelige borgere kan flytte i deres egen ejerbolig. Men dén løsning afviser venstrefløjen med henvisning til, at byen er stor nok, og at folk bare kan flytte til Rødovre. Hvem skal vi tvangsforvise? Eller skal markedet klare det, så København kun bliver for de rigeste?”, spørger Cecilia Lonning-Skovgaard uden at Enhedslisten – som kommentaren må være møntet på har givet hende et svar.
“De unge skal heller ikke have det for let. Vi hører meget lidt om ungdomsboliger fra venstrefløjen – måske fordi de arbejder for at flytte de studerende og deres uddannelser væk fra København. Klimakrisen skal åbenbart løses ved at jagte københavnere med bil – selvom halvdelen af alle nye biler i dag kører på strøm. Og muligheden for at opføre parkeringspladser i underjordiske parkeringsanlæg – med mulighed for at oplade bilerne samtidig – rynker man på næsen af”, siger Lonning-Skovgaard.
“I Venstre vil vi en anden vej. Vi vil levere konkrete bud på et bedre og mere bæredygtigt København. For de røde partiers krisefortællingerne er stærkt overdrevne. København er en fantastisk by med diversitet og udvikling. Vi tror på, at København på samme tid kan være rammen for det gode, nære liv – og en pulserende storby med spændende arbejdspladser, restauranter, koncerter, sportsbegivenheder og grøn omstilling”, siger hun.
Hun mener, at der i bund og grund er gode muligheden for at udvikle København og har fem bud på hvordan:
“Vi lever af service, vidensarbejdspladser og af at være en internationale storby – og derfor skal vi fastholde og tiltrække flere virksomheder ved at støtte uddannelse, innovation og iværksætteri. Vi skal hjælpe vores turisme- og oplevelsesøkonomi på fode igen. Og så skal vi værne om vores lokale butikker og handelsliv”, siger hun.
Hendes andet bud handler om klog grøn omstilling.
“København skal være byen med smarte, grønne løsninger (ladestandere, landstrøm, kreativ affaldssortering, osv.) som gør det let for borgerne at arbejde, handle og bo – og let at være med i den grønne omstilling. Og byen, hvor de ambitiøse klimamål kobles med arbejdspladser og vækst i virksomheder, der satser på klima, miljø og bæredygtighed”, siger Cecilia.
Hurtigt gennem byen er overskriften på hendes tredje konkrete bud.
“Vi skal videreudvikle byens infrastruktur på en grøn og bæredygtig facon, så vi kan komme hurtigt gennem byen, når vi skal på arbejde og til sports- og fritidsaktiviteter. Vi skal bruge hele paletten og forbedre forholdene for både fodgængere, cyklister, den offentlige trafik og bilister. For fremtidens biler er grønne – og dem skal vi tilgodese med gode lademuligheder, flere parkeringspladser og mindre vejarbejde”, siger hun og præsentere et fjerde bud:
“Vi skal have stærke lokale idrætsforeninger. København skal have Danmarks bedste fritids- og idrætsliv med aktive borgere i alle aldre, stærke, lokale idrætsforeninger, og mulighed for at dyrke eliteidræt. Det kræver bedre rammer – flere baner, flere haller, flere svømmehaller – også til nye idrætsgrene som padel og beachsport. Og så skal det være nemmere at være frivillig, så flere får lyst til at være en del af fællesskabet”, siger hun.
Hendes sidste af de fem forslags handler om, at der skal være plads til alle.
“Vi skal bygge langt flere ejerboliger, gerne i langsigtede samarbejder med pensionskasser og investorer. Både studiolejligheder og ungdomsboliger – så de helt unge førstegangskøbere kan komme ind på markedet – og flere familieboliger, så vi får stoppet den stigende udflytning af børnefamilier. Og så er de almene boliger selvfølgelig en del af – men ikke hele – løsningen”, siger Cecilia Lonning-Skovgaard (V).
“De fem områder vil vi arbejde for fremover. Det vil gøre i den konstruktive, optimistiske og borgerlig-liberale ånd, der kendetegner os. København er ikke i krise. Og københavnerne kan godt. De skal have mulighed for at træffe egne valg på flest mulige områder, fordi de ved, hvad der er bedst for dem og deres familie. Vi politikere skal give gode og fleksible rammer – og så ellers stole på, at københavnerne kan fylde rammerne ud og bestemme selv”, siger hun.
Be the first to comment