Af Jesper Schou Hansen
Den står sådan set klar. Byens Steinerskole i DSB-byen, der ligger bag jernbaneterrænet, som starter ved Fisketorvet og strækker sig ned til Enghavevej. Men den er bare ikke taget i brug endnu, for der mangler den endelige godkendelse af en sikker trafikvej.
Men løsningen er lige om hjørnet, fortæller en optimistisk Stine Guldmann, der er administrativ leder af Byens Steinerskole, som i øjeblikket er genhuset på Tomsgårdsvej i Københavns nordvestkvarter – langt fra skolens både forrige og kommende placering.
”Vi tror på, at vi snart får vores tilladelse. Vi har i hvert fald haft nogle rigtig gode møder med forvaltningen og med Rambøll, så vi tror, vi har en farbar vej. Vores nuværende aftale på Tomsgårdsvej udløber den 31. maj, så vi har også brug for, at det falder på plads”, siger Stine Guldmann til Lokalavisen Havnefronten.
Nye tegninger
Selve byggeriet er færdigt, men der er endnu ikke blevet etableret en skolevej i henhold til byggetilladelsen. Det skyldes, at der skal tage højde for både de eksisterende og for de nye trafikforhold, herunder sikkerheden for de bløde trafikanter. I og med at området er under udbygning – DSB har netop valgt Team Cobe som vinder af arkitektkonkurrencen for Jernbanebyen, og nye midlertidige studieboliger i containere er opført – så har det givet rigtig mange problemer.
Netop trafikforholdene har også optaget Vesterbro Lokaludvalg. Det medførte, at skolen måtte i gang med en ny trafikanalyse, der både kostede penge og tog tid.
”Forvaltningen har været utrolig hjælpsom i processen. Vi har haft en lang og god dialog, og Kommunen har peget på, hvad den mener, kan være en løsning. Så nu håber vi på, at vi er i mål”, siger Stine Guldmann.
Politisk glæde
På Københavns Rådhus er der også glæde over, at der set ud til at komme en løsning på problemet. Niels E. Bjerrum, der er valgt for Socialdemokratiet, har rejst sagen overfor Teknik- og Miljøforvaltningen. Han har ønsket, at der kom noget fart i sagen.
”Jeg er meget tilfreds med, at der bliver fundet en løsning. Det er i det hele taget noget af en udfordring med logistikken at få etableret en trafiksikker skolevej, som jo også bruges af områdets institutioner. Men det er virkelig godt, hvis der kommer en hurtig løsning. Det er det for alle, men selvfølgelig ikke mindst for Steinerskolen”, siger Niels E. Bjerrum til Havnefronten.
Hos Signe Guldmann håber man også, at det nu er sidste runde. For ud over at flytningen, en ekstra trafikanalyse etc. koster penge, så koster det også elever.
”Vi har sagt farvel til et par elever, fordi familierne ikke har kunnet få deres hverdag til hænge sammen, når man pludselig er placeret i byens nordvestkvarter fremfor i DSB-byen. Så vi håber alt nu falder på plads”, siger Signe Guldmann.
Be the first to comment