Kommunen sendte ulovligt hotel i nabohøring

Selvom hotellet var placeret alt for tæt på Ørstedværket på Engholmene, så arbejdede kommunen videre med hotelplanerne – og det var kun, da Ørsted gør opmærksom på et støjproblem, at kommunen stoppede. Det kostede formentlig developeren NPV et millionbeløb i spildt planlægning.

 

Af Jesper Schou Hansen

 

Vilhelm Lauritzen arkitekter havde tegnet det nye hotel, og developeren NPV havde indgået en millionaftale med tyske Corestat om driften af et nyt hotel – Joys – på Nelson Mandelas Allé, som CG Jespersen var hyret til at bygge.

Der var kort og godt styr på det fra developeren NPVs side.

Desværre for NPV, så sejler det i Teknik- og Miljøforvaltningen i København. For kommunen gjorde aldrig NPV opmærksom på, at projektet ikke kunne realiseres. Tværtimod arbejdede kommunen selv i den tro, at projektet var helt på rette vej, og det var kun, da Ørsted i forbindelse med nabohøringen gjorde kommunen opmærksom på, at støjtilladelsen ville umuliggøre såvel hotel som boliger på arealet, at kommunen blev klar over dens egen fejl.

Lokalavisen Havnefronten har ad flere omgange været i kontakt med Teknik- og Miljøforvaltningen, der har sendt skriftlige kommentarer til avisen.

 

Overså støjtilladelse

”Forvaltningen har ikke hidtil været opmærksom på denne problemstilling, og derfor er det først i forbindelse med en nabohøring om udformningen af hotellet, hvor Ørsted gør opmærksom på deres miljøgodkendelse, at NPV får besked. Siden har forvaltningen sørget for, at hoteller tages ud fra serviceanvendelsen i lokalplaner, når det er nødvendigt af hensyn til støjproblematikker”, siger enhedschef Lena Kongsbach fra Teknik- og Miljøforvaltningen.

 

Kommunale bortforklaringer

Lena Kongsbach fastholder dog, at det teknisk set er muligt – på et senere tidspunkt – at opføre et andet hotel i lokalplanens område.

”Lokalplanen giver i princippet mulighed for at lægge et hotel i byggefeltet. Planlægningsmæssigt er det muligt at opføre et hotel i lokalplanområdet – men støjproblematikken kræver en udendørs støjafskærmning, som i praksis gør det vanskeligt at opføre et hotel lige op ad Ørsted på nuværende tidspunkt”, siger hun.

Det kræver imidlertid, at tilladelsen til Ørsted enten inddrages, værket lukkes eller en massiv støjafskærmning kan opføres. Det første findes der ingen planer for – og det sidste er næppe praktisk muligt.

 

To-linjers orientering til politikerne

At sagen overhovedet er blevet offentligt kendt, skyldes Lokalavisen Havnefrontens omtale af sagen i september. Her kunne vi fortælle, at hotellet var droppet. Teknik- og Miljøforvaltningen fastholder, at politikerne var orienteret.

”Teknik- og Miljøudvalget er orienteret om det i den liste over dispensationssager, de får på udvalgets møder”, skriver forvaltningen. Det er objektivt korrekt. Orienteringen var at finde som en to-linjers orientering i et bilag sidst på en udvalgsdagsorden.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*