Flere badezoner på vej i København

Både i Havnegade og ved Tangholm på Enghave Brygge vil Københavns Kommune lave nye badezoner

 

Af Jesper Schou Hansen

 

Det er en del af den politiske aftale, at Københavns Kommune netop har sendt et forslag til to badezoner i høring. Politikerne har nemlig aftalt at sætte midler af til et par ekstra badeanlæg i takt med, at det er blevet mere og mere populært at bade og svømme i Københavns havn.

Den ene anlæg i Havnegade skal i givet fald placeres ud for Herluf Trolles Gade – foreløbig kun i år og næste år for at teste om det virker. Det bliver en lille lukket badezone i stil med den dyppezone, som i 2020 blev placeres ved Kalvebod Brygge. Derudover skal der være en kort rampe fra kajen og trappe ned til badezonen.

Det etableres på en selvstændig ponton ved siden af. Badezonen vil være en fast konstruktion med bund og hegn omkring badezonen for at forhindre at der bades på ydersiden af badezonen. Det er nemlig fortsat ikke tilladt at bade i Københavns havn uden for badezoner og havnebadene.

Anlægget i Havnegade regner Kultur- og Fritidsforvaltningen med kan være klar fra august.

Også på nyanlagte Enghave Brygge ønsker forvaltningen at placere en badezone. Her vil man placere den midlertidige badezone fra vandtrappen i sydenden af Tangholm og 25 meter mod nord. Her skal i forvejen etableres en træbrygge og den skal en kommende badezone i givet fald tilpasses til. Her håber man at være klar allerede i løbet af juli.

 

Mange flere

Beskæftigelses- og Integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V) er glad for de nye zoner, men siger, at der skal etableres rigtig mange flere, så behovet for at bade i havnen kan dækkes.

”Det er langt fra nok – og det ser man tydeligt på varme dage, hvor vi københavnere helt naturligt bader i havnen – også der, hvor det faktisk er ulovligt. Derfor skal vi også se at skynde os med at få lavet rigtig mange flere badeanlæg og badezoner, så vi kan give borgerne det, de gerne vil have – nemlig muligheden for flere bademuligheder i havnen – uden at man risikerer at blive sejlet ned”, siger Cecilia Lonning-Skovgaard, der vil have kommunen til at skynde sig med at få undersøgt hvor de næste mange anlæg kan placeres.

Hun har tidligere gjort sig til talsmand for, at havnebade ikke må udvikle sig til partizoner og et kommende kommunalt ordenskorps skal bruges til at gribe ind hvis det tager overhånd.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*