Bog om grøn verdensmad fra Bryggen

Bryggebo Steen Larsen og hans datter Emma K. Larsen har begået bogen ”Grøn verdensmad”, der tager sit udgangspunkter i rejser verden rundt. Foto: Bjarni B. Jacobsen / PR foto.

Af Anders Bo Petersen

 

Bryggebo og kogebogsforfatter Steen Larsen er klar med en ny kogebog – sammen med datteren Emma. Denne gang om ”Grøn verdensmad”, som er skrevet for at indvie læseren i den – for nogen – nærmest magiske verden af mad fra fjerne køkkener og kulturer.

For hvad er mere fællesskabende end et måltid mad? Verden over samles vi omkring måltidet flere gange om dagen – hver dag. Og hvis man vil forstå en kultur, må man spise maden. Sådan mener forfatter Steen Larsen, som tidligere har skrevet bøgerne ”Verdens bedste hotdogs” og ”Verdens bedste burgere”.

Bogen er skrevet i et tæt samarbejde med Steens egen datter, Emma, og passionen for verdensmad er da også noget, de to har delt hele livet. Som Emma selv siger: ”At rejse er at leve, men hvad er rejsen uden mad?”

 

Tag med på rejsen

Bogen er på mange måder en rejse med far og datter gennem adskillige lande verden over. Fra Indien til Italien, og Vietnam til Australien.

Læseren bliver taget i hånden og guidet igennem de mest smagfulde grønne retter verden over. Her får man et indblik i, hvor meget enkelte krydderier kan variere fra land til land, samt hvordan disse samme krydderier kan pifte enhver grøn ret op.

Opskrifterne er blevet til med udgangspunkt i Steens mange rejser, hvor han med stor ildhu har spist sig igennem verden. Han har ved enhver lejlighed snakket med kokke og indsamlet opskrifter på al den mad, som han har spist og nydt. Også venner og familie er blevet plaget om at nedskrive opskrifter på deres kulinariske oplevelser, når de har været ude at rejse.

 

Som at være der selv

Når der bladres gennem ”Grøn verdensmad”, er det næsten som at være der selv: At sidde en eftermiddag på en café i Cairo og få serveret Dukkah med olie og fladbrød, eller at tage en bådtur til Wat Po for at se den liggende Buddha i Bangkok, for at slutte af med at spise en Buddha-bowl ved floden.

Og i en tid, hvor man ikke kan rejse, så kan man med ”Grøn verdensmad” måske udsætte udlandslængslen lidt endnu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*